Index Vakbarát Hírportál

Máris megvan az év teniszpontja? Talpra ugrasztotta a nézőket a magyar teniszező zseniális megoldása

2024. január 16., kedd 14:41

Fucsovicshoz Mártonhoz hasonlóan a selejtezőből főtáblára jutott Valkusz Máté is kiesett kedden az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) első fordulójában. Utóbbi tett róla, hogy a veresége ellenére az ausztrál közönség egy életre megjegyezze a nevét.

A 25 éves magyar játékos ellenfele a hazai pályán szereplő Max Purcell volt, aki 45. az ATP-rangsorban, és még soha nem jutott túl az első fordulón hazája GS-viadalán, ugyanakkor 2022-ben párosban megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Valkusz nagyszerűen kezdett, 31 perc alatt 6:3-ra nyerte a nyitószettet. A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a hajrát azonban az ausztrál teniszező bírta jobban.

A mérkőzés pontját viszont egyértelműen Valkusz ütötte, mutatjuk is azt a varázslatos csuklómozdulatot, ami után a fejükhöz kaptak a nézők:

Fáj a vereség, mert úgy érzem, hogy ez a meccs nyerhető volt. Végig remegő kézzel játszottam, ami nem jellemző rám. Rengeteg hibát ütöttem annak ellenére, hogy szett- és brékelőnyöm volt. Fizikailag elfáradtam, a lábam nem vitt, a negyedik szett végére már kis görcs is jelentkezett”

– nyilatkozott a magyar szövetség Facebook-oldalán Valkusz a meccs után.

Australian Open, Melbourne, 1. forduló

Férfi egyes:

Rovatok