Index Vakbarát Hírportál

Lezajlott a sorsolás, Marozsán Fábián kezdi a németek elleni összecsapást

2024. február 1., csütörtök 15:00

Lezajlott a Magyarország–Németország tenisz Davis-kupa-világdöntő selejtezőjének sorsolása: pénteken az első mérkőzést Marozsán Fábián játssza Dominik Koepfer ellen, míg a második találkozón Fucsovics Márton lép pályára, ellenfele Jan-Lennard Struff lesz Tatabányán.

Az már a szerdai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a német Davis-kupa-válogatott világsztárja, Alexander Zverev sérülése miatt nem érkezik Tatabányára, helyette a világranglista 92. helyezettjét, Maximilian Marterert hívta be Michael Kohlmann szövetségi kapitány. Ennek ellenére a német teniszválogatott kiváló játékosokból áll – három top százas játékossal a keretében –, így mindkét fél azon a véleményen volt, hogy az összes találkozó kiegyenlített és izgalmas lesz. 

Csütörtökön mindkét válogatott összes teniszezője, illetve a szövetségi kapitányok jelenlétével megrendezték a hivatalos sorsolást, amelyen kiderült, hogy a péntek délután kezdődő program első mérkőzését a világranglistán 57. helyezett Marozsán Fábián vívja Dominik Koepfer ellen. Ezt követően Fucsovics Márton következik, aki a németek első számú játékosa, Jan-Lennard Struff ellen lép pályára. 

Szombaton páros mérkőzéssel folytatódik a program, Marozsán Fábián és Valkusz Máté duója a németek Australian Openen negyedöntőig jutott párosa ellen mérkőzik, név szerint Tim Puetz és Kevin Krawietz ellen. A szombati játéknap második mérkőzésén – a hivatalos sorsolás szerint – Marozsán Fábián játszik Jan-Lennard Struff ellen, míg Fucsovics Márton Dominik Koepferrel játssza az ötödik mérkőzést. 

A szombati találkozók párosításain viszont még a szövetségi kapitányok adott esetben – az eredmények alakulása fényében – változtathatnak, és másik játékosukat küldhetik pályára. 

Mint ismert, már hetekkel ezelőtt elfogyott az összes belépőjegy hétvégére, így pénteken és szombaton is telt ház előtt léphet pályára a magyar válogatott Tatabányán a Dk-világdöntő selejtezőjében. A párharc az egyig fél harmadik győzelméig tart, 3–0-s eredmény után a negyedik mérkőzést viszont még biztosan lejátsszák. 

Az Indexen az egész hétvége során helyszíni tudósításokkal jelentkezünk, illetve a játékosok nyilatkozatait is olvashatják a Davis-kupáról. 

A pontos program

Péntek, 15 órától

Szombat, 13 órától

(Borítókép: Index)

Rovatok