Index Vakbarát Hírportál

Rendkívül kemény ellenfelekkel sorsolhatják össze a magyar válogatottat

2024. február 6., kedd 15:21

A magyar tenisz-Davis-kupa-válogatott Dániával, vagy Görögországgal is találkozhat a szeptemberben esedékes párharcban, amelynek győztese a világdöntő selejtezőjébe kerül. Ennek értelmében Nagy Zoltán szövetségi kapitány csapata akár a top10-es Sztefanosz Cicipász, vagy Holger Rune ellen is mérkőzhet.

Mint ismert, a magyar Davis-kupa válogatott múlt héten vereséget szenvedett Németország ellen a világdöntő selejtezőjében, így ősszel a világcsoport 1.-ben folytathatja szereplését. A válogatott következő ellenfelét csütörtökön sorsolják, az viszont már most körvonalazódik, hogy kik lehetnek a potenciális riválisok. 

A magyar válogatott ugyan kiemeltként szerepel a világcsoport 1.-ben, így papíron nála gyengébb ellenfelet kaphat – ez viszont több esetben nem feltétlenül lenne igaz. Annyi már szinte biztos, hogy a jelenleg Marozsán Fábián vezette magyar csapatnak nem lesz olyan könnyű dolga, mint volt tavaly szeptemberben Törökország ellen, mivel akár Dánia, vagy Görögország is érkezhet ellenfélként – adta hírül a Magyar Teniszszövetség. 

Közleményükben kiemelik, hogy például a görögökkel, dánokkal, vagy norvégokkal hazai pályán játszana a válogatott, míg az is elképzelhető, hogy egészen Peruig, Indiáig, vagy Tajvanig kell utaznia a csapatnak. 

A párharcok győztesei jövő februárban újra a Davis-kupa világdöntő selejtezőjében léphetnek pályára. Amennyiben például Görögország, vagy Dánia lesz a válogatott ellenfele, úgy a top10-es Sztefanosz Cicipász vagy Holger Rune is érkezhet hazánkba. 

(Borítókép: Papajcsik Péter/Index)

Rovatok