Index Vakbarát Hírportál

Szerencsés sorsolás: Egyiptommal mérkőzik a magyar válogatott szeptemberben

2024. február 8., csütörtök 13:45

A magyar tenisz-Davis-kupa-válogatott számára szerencsésen alakult a sorsolás: Nagy Zoltán szövetségi kapitány csapata a világcsoport 1.-ben Egyiptom ellen mérkőzik, amely párharcnak a győztese 2025-ben a világdöntő selejtezőjében harcolhatja ki a továbbjutást – adta hírül a Magyar Teniszszövetség.

Azt már korábban megírtuk, hogy a múlt héten Tatabányán vereséget szenvedő Davis-kupa-válogatott újra a világcsoport 1.-ben léphet pályára szeptemberben, azt viszont még nem lehetett tudni, hogy ki lesz az ellenfél. A csütörtöki sorsolásnál kiderült, hogy a hetedik helyen kiemelt magyar csapat ellenfele Egyiptom lesz – a mi szemszögünkből idegenben. 

A magyar Davis-kupa-válogatottat két top 100-as teniszező erősíti Marozsán Fábián és Fucsovics Márton személyében, az egyiptomi csapat legelőkelőbb helyen rangsorolt játékosa viszont a top 300-ban sincsen – Mohamed Safwat jelenleg a 360. helyen áll. 

Ennek értelmében a párharc egyértelmű favoritja a magyar csapat, amely szeptemberben Egyiptomban lép pályára, és harcolhatja ki újra a világdöntő selejtezőjét. A magyar válogatott legutóbb 2006-ban találkozott Egyiptom legjobbjaival, akkor 5:0-ra nyert csapatunk Hódmezővásárhelyen.

Az egyiptomi válogatott a múlt hétvégén Ecuadort verte Kairóban, 3:1-re salakon. Minden bizonnyal az Egyiptom–Magyarország-találkozó is salakos borításon kerül majd megrendezésre. 

A Davis-kupa-világcsoport 1. további párharcai

Rovatok