Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton nyerte a „magyaros rangadót” Rotterdamban

2024. február 13., kedd 17:24

A rotterdami 500-as besorolású tenisztorna első fordulójában a két legjobb magyar férfi teniszező csapott össze. Marozsán Fábián és Fucsovics Márton mérkőzéséből utóbbi került ki győztesen, egy szoros és egy sima szettben.

Pályafutásuk során másodszor nézett farkasszemet egymással Fucsovics Márton és Marozsán Fábián. Az első mérkőzésük még 2022-ben a pozsonyi challenger-torna fináléjában volt, akkor Fucsovics könnyedén nyert 6:2, 6:4-re. Ez volt viszont az első alkalom, hogy ATP-szintű versenyen meccseljen hazánk két legelőkelőbb helyen rangsorolt teniszezője. 

A mérkőzés második Marozsán-adogatójátékában rögtön bréklehetőséghez jutott Fucsovics, aki sikeresen abszolválta azt, így hamar előnybe került. A folytatásban mindkét fél magabiztos volt saját szervái mögött, de 4:3-nál három bréklabdához jutott a jelenleg 61. helyen rangsorolt Marozsán. A 24 éves teniszező viszont egyik lehetőségét sem tudta pontra váltani, Fucsovics őrizte előnyét, amelyet végül elvesztett ötödik adogatójátékában. Így jöhetett a rövidítés, amiből Fucsovics került ki győztesen, 7–4-re hozta a tiebréket, egyúttal az első szettet. 

A több mint 1 óráig tartó első játszma rengeteget kivett a korábban sérüléssel, betegséggel bajlódó Marozsánból, így a folytatásban már nem tudott méltó ellenfele lenni honfitársának. Sikeres Fucsovics-adogatójáték után Marozsán azonnal elbukta szerváját, majd ugyanígy tett a következő szervagémjénél is, a lényegi kérdések hamar eldőltek. A második szettben Marozsán mindössze egy játékot nyert, 1 óra 30 perc alatt, két szettben vereséget szenvedett. 

Fucsovics Márton a rotterdami tornán aratta első idei egyéni győzelmét, a következő fordulóban a hatodik helyen kiemelt Grigor Dimitrov, vagy az olasz Lorenzo Sonego lehet az ellenfele. 

ABN-AMRO OPEN ATP-500, ROTTERDAM (2 290 720 euró, kemény pálya)

Férfi egyes

Rovatok