Index Vakbarát Hírportál

Az Australian Open-győztes Sinner nyerte a rotterdami tornát

2024. február 18., vasárnap 18:17

Az Australian Open-győztes olasz Jannik Sinner nyerte meg a rotterdami tenisztornát, mivel a fináléban két szettben legyőzte Alex de Minaurt.

A 2024-es Australian Openen is diadalmaskodó Sinner hetedszer csapott össze De Minaurral, és hetedszer is megverte ausztrál riválisát.

Először még 2019-ben az ifjúsági játékosok számára kiírt világbajnokság döntőjében, azóta pedig Szófiában, az Australian Openen, Madridban, Kanadában, a Davis-kupa fináléjában és most Rotterdamban is Sinner örülhetett. De Minaur tavaly Párizsban továbbjutott ugyan, ekkor viszont játék nélkül „győzte le” ellenfelét.

Most is Sinner kezdett jobban, 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, és 5:4-nél a szettért szerválhatott. Hiába volt négy játszmalabdája, De Minaur vissza tudott kapaszkodni, hogy aztán rögvest elbukja a saját játékát, ezzel pedig már élt az olasz (7:5).

A második felvonásban is 2:2 után került előnybe Sinner, majd újabb két bréket követően 4:3-as előnyénél már visszatért a magabiztos adogatásokhoz, így pedig bő két óra alatt lezárta a meccset (6:4).

Magyar tornagyőzelem is volt a hétvégén

Piros Zsombor nyerte a franciaországi Cherbourgban rendezett kemény pályás férfi challenger-tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a francia Matteo Martineau-t – számolt be róla az MTI.

Az ATP honlapja szerint a magyar Davis-kupa-csapat tagja, akit negyedikként rangsoroltak a viadalon, hetven perc alatt, két játszmában bizonyult jobbnak a világranglista 218. helyén álló riválisánál.

A döntőben:

Piros Zsombor (4.)–Matteo Martineau (francia) 6:3, 6:4

(Borítókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Rovatok