Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton szenzációs játékkal leütötte a pályáról a korábbi top10-es teniszezőt

2024. február 19., hétfő 18:39

Fucsovics Márton két sima szettben győzött a korábbi top10-es Roberto Batuista-Agut ellen az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A tornán szereplő másik magyar játékos, Marozsán Fábián is sikerrel vette az első akadályt.

A világranglistán 80. Fucsovics a nyitókörben a spanyol Roberto Bautista Aguttal (97.) csapott össze, pályafutása során ötödször. Fucsovics legutóbb pont egy éve, ugyanezen a tornán találkozott a 35 éves riválissal, akkor több mint háromórás csatában, három szettben alulmaradt.

Hétfői mérkőzésük teljes másként alakult: Fucsovics azonnal magához ragadta a kezdeményezést, szórta a nyerő ütéseket, gyorsan elhúzott 4:0-ra, és 42 perc alatt előnybe került. A második játszmában a nyíregyházi teniszező 1:1-nél, majd 5:3-nál is brékelni tudott és 83 perc alatt legyőzte a pályafutása csúcsán a 9. helyen rangsorolt spanyolt. 

Marozsán Fábián is sikerrel vette az első fordulót

A világranglistán 60. magyar játékos a nyitókörben a selejtezőből érkezett cseh Vit Koprivával (118.) csapott össze. Összesített mérlegük 1–1-re állt, 2020-ban a rivális, tavaly azonban Marozsán győzött salakon, kemény borításon először csaptak össze.

A hétfői mérkőzés sok bréket hozott, de az első szettben ebből Marozsán jött ki jobban, ugyanis amikor 6:5-ös előnyénél harmadszor is elvette Kopriva adogatójátékát, játszmaelőnybe került.

A második felvonásban a cseh játékos 5:4-nél és 6:5-nél is szerválhatott az egyenlítésért, de a jelenlegi legelőkelőbben jegyzett magyar teniszező rövidítésre mentette a játékrészt, és végül 106 perc alatt továbbjutott.

Marozsán a nyolcaddöntőben a másodikként rangsorolt orosz Karen Hacsanovval találkozik.

Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok