Index Vakbarát Hírportál

Sima győzelemmel jutott tovább Marozsán Fábián a kaliforniai szupertornán

2024. március 7., csütörtök 08:30

Marozsán Fábián bejutott a második fordulóba az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán a 9,5 millió dollár (3,45 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyében.

A világranglistán 58. játékos eredetileg a rangsorban 41. Alexei Popirynnel találkozott volna, de az ausztrál rivális visszalépett a viadaltól.

A 24 éves magyar így a szerencsés vesztesként főtáblára került, osztrák Jurij Rodionovval (96.) csapott össze szerdán, és magabiztosan 6:3, 6:2-re nyert, a meccs 1 óra 11 percig tartott.

A Hajdúszoboszló SE sportolójára – aki a kaliforniai szupertorna egyetlen magyarja – a 64 között a 24. helyen kiemelt chilei Nicolas Jarry vár, akivel még nem találkozott, írja az MTI.

Kapcsolódó hír, hogy Rafael Nadal, a spanyolok 22-szeres Grand Slam-bajnoka visszalépett az Indian Wells-i tenisztornától.

A 37 éves sztár közösségi oldalán jelentette be, hogy a kemény felkészülés ellenére nincs olyan állapotban, hogy részt vegyen a kaliforniai viadalon.

Nehéz döntés volt, de nem csaphatok be több ezer rajongót. Szeretek itt versenyezni, és már jóval a rajt előtt itt edzettem a sivatagban, úgyhogy nagyon hiányozni fog az itteni játék

– jelentette ki a mallorcai salakkirály, aki vasárnap egy bemutató meccset vívott Las Vegasban kétszeres GS-győztes honfitársával, Carlos Alcarazzal, és 6:3, 4:6, 12-14-re kikapott döntő rövidítésben. Akkor fizikálisan nem voltak problémái, és úgy tűnt, hogy remek formában van.

Nadal közel egyéves kényszerpihenője után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, emiatt nem tudott elindulni az Australian Openen, és azóta nem versenyzett.

Rovatok