Index Vakbarát Hírportál

Marozsán Fábián remekelt, villámgyőzelemmel nyitott Miamiban

2024. március 21., csütörtök 22:59

Marozsán Fábián bejutott a második fordulóba – a legjobb 64 közé –, miután csütörtökön két sima játszmában legyőzte a hazai közönség előtt szereplő Aleksandar Kovacevicet a Miamiban zajló keménypályás, ezres kategóriájú tenisztorna férfi versenyében.

A világranglistán 57. magyar játékos nagyon jól kezdett, a selejtezőből érkezett Kovacevic (98.) első adogatójátékát elvette, ennek köszönhetően pedig fél óra alatt 6:3-ra megnyerte a nyitó játszmát. Érdekesség volt, hogy az amerikai teniszező szinte összes első szerváját beütötte – 90 százalék feletti mutatóval –, ennek ellenére Marozsán kiválóan fogadott, és ráerőltette akaratát riválisára.

A magyar teniszező a második szettben ott folytatta, ahol abbahagyta, úgy húzott el 3:0-ra, hogy ebben két brék is volt. A folytatásban ugyan volt néhány bizonytalan pillanata Marozsánnak, több tenyerest csúnyán elrontott, majd bréklabdákat is hárított, de győzelmét semmi nem veszélyeztette.

Marozsán végül 1 óra 8 perc alatt zárta le az összecsapást, a következő fordulóban a hatodik kiemelt dán Holger Rune vár rá.

Az év második mestertornájának másik magyar indulója, Fucsovics Márton is sikerrel vette az első kört, az ő következő ellenfele pénteken a harmadik helyen rangsorolt orosz Danyiil Medvegyev lesz, aki vasárnap döntős volt Indian Wellsben. A hivatalos program szerint a Fucsovics–Medvegyev-találkozó az esti programban, a centerpálya utolsó mérkőzéseként kapott helyet. 

Eredmény, férfiak (8,995 millió dollár összdíjazás):
1. forduló (a 64 közé jutásért):

Rovatok