Index Vakbarát Hírportál

Sávolt Attila egyre jobban érzi magát szívinfarktusa után és visszatért a munkába

2024. április 4., csütörtök 14:59

Sávolt Attila, korábbi top100-as teniszező, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója március elején kapott váratlanul szívrohamot. Felépülése sokkoló betegségéből szerencsére jó ütemben halad, és kezd visszatérni a munkába.

A történtekhez képest kifejezetten jól érzem magam, köszönöm mindenkinek az aggódó üzeneteket, sokat jelentettek nekem és segítettek a felépülésben 

– kezdte Sávolt Attila a sportági szövetség videójában. Az éljátékosként a világ 100 legjobbja között jegyzett Sávolt hozzátette, szépen lassan visszatérhet a normális kerékvágásba, így még óvatosan, de újra elkezdett dolgozni. 

„Április végén vár még rám néhány vizsgálat és egy beavatkozás is, az orvosaim addig azt kérték tőlem, hogy legyek nagyon óvatos, de fokozatosan újra elláthatom napi teendőimet. Minél hamarabb újra teljes értékű életet szeretnék élni. Rendkívül váratlan volt a szívroham, nem volt előjele, mivel a klasszikus rizikófaktor tünetei nem jellemzőek rám. Megijesztett és egyben elgondolkodtatott, hogy megtaláljam azokat a dolgokat, amikben változtatnom kell” – zárta rövid bejelentkezését Sávolt, aki edzőként Fucsovics Mártont pályafutása csúcsára vezette. 

Rovatok