Index Vakbarát Hírportál

Eljött a várva várt pillanat, Rafael Nadal hazai közönség előtt lép újra pályára

2024. április 15., hétfő 15:07

A barcelonai 500-as kategóriájú salakpályás tenisztornán újra pályára lép Rafael Nadal, akit január óta nem láthattunk teniszezni az ATP-Touron. A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol klasszis azon a tornán tér vissza a versenyzéshez, amelyet korábban 12 alkalommal megnyert.

Elérkezett a várva várt pillanat, Rafael Nadal több hónapos kihagyás után újra pályára lép, visszatérése Barcelonában jön el, ott, ahol már 12 alkalommal megkoronázták a sportág legendáját. Sokáig úgy tűnt, hogy Nadal visszatérése múlt héten, Monte Carló-ban lesz esedékes, de az utolsó pillanatban vissza kellett lépnie a tornától, mivel teste még nem állt készen a versenyzésre.

Mint ismert, a spanyol klasszist legutoljára még januárban, Brisbane-ban láttuk versenyezni – akkor a negyeddöntőben kapott ki Jordan Thompsontól. Azóta egyetlen egyszer lépett pályára, még márciusban egy Las Vegas-i bemutatómérkőzésen. 

Ezúttal viszont nem hátráltatja semmi Nadalt abban, hogy újra tétmérkőzést játsszon, a barcelonai 500-as torna első fordulójában, védett ranglistájával léphet pályára. A spanyolok legendájának ellenfele kedden a 21 éves Fabio Cobolli lesz, akivel még sosem találkozott korábban. Külön érdekesség, hogy a mérkőzést minden bizonnyal a torna centerpályáján fogják rendezni, amely 2017 óta Rafael Nadal nevét viseli – hivatalosan Pista Rafa Nadal. 

A mérkőzésnek pontos időpontja még nincsen, minden bizonnyal a kedd délután folyamán kerül rá sor. Az valószínűtlen, hogy Nadal visszatérését a nap korai szakaszában, a délelőtti órákban rendezzék. 

Amennyiben Nadal győzelemmel tér vissza, a második fordulóban az olasznál már sokkal keményebb kihívás várhat rá a torna negyedik kiemeltje, Alex De Minaur személyében. Mint arról korábban beszámoltunk, a barcelonai salakpályás tornától az első kiemelt Carlos Alcaraz sérülés miatt visszalépett, így a helyén hivatalosan 17. kiemeltként Marozsán Fábián szerepelhet. 

Rovatok