Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton hat szettlabdát hárított, majd két játszmában nyert Bukarestben

2024. április 16., kedd 13:55

A bukaresti 250-es kategóriájú salakpályás tenisztornán Fucsovics Márton sikerrel vette az első fordulót, mivel két szettben győzelmet aratott a selejtezőből érkező, top 100-on kívül rangsorolt Valentin Vacherot ellen.

Hazánk jelenleg második számú férfi teniszezője a héten Bukarestben versenyez 250-es kategóriájú tornán, amelyen alanyi jogon főtáblás. A sorsolás után kiderült, hogy első fordulós ellenfele az a Valentin Vacherot lesz, aki múlt héten a top 10-es Grigor Drimitrovval mérkőzött Monte Carlóban – és szenvedett vereséget két szettben. 

Annak ellenére, hogy a magyar teniszező szűk két héttel ezelőtt egészen a negyeddöntőig jutott Estorilban, nem kezdődött jól számára a kedd délelőtti mérkőzés, mivel második adogatójátékát elbukta, így a monacói elhúzott 4:1-re. Vacherot előnyét viszont nem tudta sokáig tartani, Fucsovics visszabrékelt, majd egy maratoni játékot követően – 10 alkalommal volt egyenlő az állás – tartotta szerváját. A szett rövidítésben dőlt el, amelyben Vacherot 6–0-ra elhúzott, de ennyi sem volt elég számára, hogy megnyerje a szettet. 

Fucsovics összesen hat szettlabdát hárított, majd a szempontjából harmadik lehetőséget már értékesítette, így 1 óra 32 perc alatt megnyerte a játszmát. 

A folytatás ennél már sokkal egyoldalúbb volt, Fucsovics abszolút kontrollálta a mérkőzést, szetten belül hamar előnybe került, majd további egy alkalommal elvette riválisa szerváját. Vacherot a második szettben fogadóelőnyig sem jutott, a magyar teniszező 6:2-re nyerte a szettet, egyúttal továbbjutott a második fordulóba. 

Fucsovics következő ellenfele a torna második kiemeltje, a világranglistán 25. Taloon Griekspoor lesz – csütörtökön. 

ATP 250, BUKAREST, ELSŐ FORDULÓ

Rovatok