Index Vakbarát Hírportál

A világhírű sportoló elárulta, hogy egyszer narancshéjat dobtak rá, miközben lemajmozták őt

2024. április 25., csütörtök 10:00

Az US Open-győztes amerikai Coco Gauff – aki jelenleg a harmadik helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján – nemrég interjút adott a Time-nak, amelyben felidézte, hogy fiatalon rasszista támadás érte Franciaországban, ami lelkileg padlóra küldte őt.

„12 éves koromban egy franciaországi tenisztornán vettem részt. A lelátón a horvát szurkolók egy csoportja narancshéjjal dobált meg engem, közben pedig a majom szót kiabálták az irányomba. Aznap este sírtam, de másnap túlléptem rajta. Valószínűleg nem olyan emberek között nőttek fel, akik különböznek tőlük bőrszínben” – idézte fel a rendkívül rossz emléket Gauff, írja a horvát Index.

A fiatal teniszező a faji igazságtalanság elleni harc hangos támogatója volt az Egyesült Államokban az elmúlt években, a Black Lives Matter mozgalom megalakulásakor még egy emlékezetes beszédet is tartott a témában, amit világszerte felkaptak a hírügynökségek.

„Azonnali változást követelek most. Használjátok a hangotokat. Nem számít, milyen sokan követnek titeket a közösségi médiában, hallassátok a hangotokat!” – mondta Gauff a tömeghez szólva 2020 nyarán.

Rovatok