Index Vakbarát Hírportál

Udvardy Panna óriási csatában szenvedett vereséget, de mégis feljutott a Garros főtáblájára

2024. május 24., péntek 14:32

Nagy csatában ugyan, de alulmaradt Udvardy Panna a francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros selejtezőjének harmadik fordulójában, így önerőből nem jutott főtáblára. Az eredmények illetve a visszalépések miatt Udvardy végül szerencsés vesztesként felkerült a 128-as mezőnybe, így folytathatja a versenyzést Párizsban.

A világranglistán 132. magyar játékos a kvalifikáció utolsó körében a szlovák Rebecca Sramkovával (89.) csapott össze. Az első szettben Udvardy két brékkel 5:1-re elhúzott, adogatóként két labdára volt a részsikertől, de riválisa összeszedte magát, és sorozatban hat játékot nyerve fordított.

A második felvonás négy brékkel indult, de amikor Udvardy 3:3-nál négy fogadóelőnyt hárítva megnyert egy maratoni, 16 labdamenetes játékot, lendületbe jött, és kiegyenlítette a játszmaállást.

A döntő szettben Sramkova 4:1-re meglépett, Udvardy azonban visszabrékelt és egyenlített, meccslabdát hárítva kiharcolta a rövidítést. Ebben viszont simán alulmaradt, és 2 óra 44 perc után mehetett gratulálni ellenfelének.

A visszalépések, majd a szerencsés sorsolás miatt Udvardy Panna végül felkerült a 128-as főtáblára, így folytathatja a versenyzést vasárnaptól. A magyar teniszezőnő korábban két alkalommal, 2022 és 2023-ban volt főtáblás Párizsban, a második körbe viszont egyszer sem jutott.

Az már korábban kiderült, hogy a vasárnap rajtoló főtáblás küzdelmek első fordulójában Fucsovics Márton a kilencedik kiemelt Sztefánosz Cicipásszal játszik. Első számú teniszezőnk, Marozsán Fábián selejtezőből érkező riválissal kezd, győzelem esetén pedig minden bizonnyal Grigor Drimitrov érkezhet számára. 

Roland Garros 2024, női selejtező, 3. forduló

Rovatok