Index Vakbarát Hírportál

Ez már tényleg kínszenvedés: hetedik napja folyamatosan esik az eső a Roland Garroson

2024. június 1., szombat 18:04

Továbbra is az időjárás a legnagyobb ellensége a francia nyílt teniszbajnokságnak, tehát a Roland Garrosnak. A rangos torna főtáblája múlt vasárnap kezdődött, viszont nem volt még olyan nap, amelyen ne esett volna az eső. Ez pedig szombatra sem változott, a szűnni nem akaró esőzések miatt újra jelentősen csúszik a program.

Arról már a héten többször is beszámoltunk, hogy szenvednek Párizsban a folyamatos esőzések miatt, így a szervezők, a játékosok és a szurkolók számára is a Roland Garros főtáblájának első hete közel rémálomszerű volt. Szerdán a külső pályák teljes programját törölték a csapadékos időjárás miatt, de nem telt el úgy nap, hogy a kilátogatók ne áztak volna bőrig. Szombaton ugyan délelőtt 11 órakor elkezdődött a program, de alig két óra elteltével újra szakadni kezdett az eső. 

Finoman szólva sincs egyszerű dolga a szervezőknek, mivel újabb jelentős csúszás jött létre a programban. A külső pályákon a Philippe Chatrier és Suzanne Lenglen kivételével gyakorlatilag egész délután állt a játék, a jelenlegi tájékoztatás szerint pedig este 7 óra előtt egészen biztosan nem indul újra a tenisz. Mivel az eső nem hagyott alább, sőt.

Azon túl, hogy a jelentős mértékű csapadék nem teszi lehetővé a folyamatos játékot, rendkívül hideg van Párizsban, a külső pályák salakjai vizesek, a labdák nem a megszokottak szerint pattannak, így több játékos már kifejezte elégedetlenségét a körülmények miatt. Legutóbb éppen Babos Tímea – aki pénteken búcsúzott párosban – mondta mérkőzése után az M4 Sportnak, hogy kifejezetten rosszak a körülmények, így talán még nem is játszott olyan Garroson, amely ehhez fogható volt. 

A férfiak egyéni világranglistáján második helyezett Jannik Sinner abban a kivételes helyzetben van, hogy mérkőzéseit a két legnagyobb pályán játszhatja, így nem kell szembenéznie az esővel, de pénteken elmondta sajtótájékoztatóján, hogy alig várta a Pavel Kotov elleni mérkőzésének végét, mivel nagyon fázott a Philippe Chatrier Stadionban. A szervezők viszont nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

Korábban előfordult már az is a Garroson, hogy két napig egyáltalán nem volt játék az időjárás miatt, igaz, akkor még nem volt fedett a Chatrier és a Suzanne Lenglen teteje. 

Ami a szombati programot illeti, elképzelhető, hogy a külső pályákon nem indul újra a játék, viszont a két legnagyobb stadionban a teniszé a főszerep. A Chatrieren a napot Elena Ribakina nyitotta, aki két sima szettben győzte le a belga Mertenst, majd Arina Szabalenka szintén vesztett szett nélkül győzte le a magánéletben jó barátnőjét, Paula Badosát. A nappali program zárásaként Alexander Zverev játszik Taloon Griekspoorral, majd az esti programban érkezik a világelső Novak Djokovics, aki Lorenzo Musettivel meccsel majd. 

A szabályok szerint amennyiben legalább két óra teniszt láthatott a közönség, úgy nem köteles a Garros visszatéríteni a belépők árát, így a játékosokon kívül az idei Garros legnagyobb vesztesei egyelőre a nézők, szurkolók.

Rovatok