Index Vakbarát Hírportál

Galambkergetés zavarta meg a Roland Garros egyik mérkőzését

2024. június 2., vasárnap 12:06

A francia nyílt teniszbajnokság, vagyis a Roland Garros szombati napján, a Danyiil Medvegyev–Tomas Machac-mérkőzés közben a pályára egy sérült galamb szállt, amelyet a vezetőbíró egy törülközőbe csavarva vitt ki a játéktérről, persze csak miután sikerült elkapnia a szárnyast. A nem mindennapi jelenetet természetesen a kamerák is rögzítették.

Egy galamb esett a pályára a francia nyílt teniszbajnokság szombati mérkőzésén, a madarat a bíró egy törülköző segítségével próbálta megmenteni. A galamb a Suzanne Lenglen pálya vörös salakjára pottyant, és a földön is maradt a 2021-es US Open-bajnok Danyiil Medvegyev Tomas Machac elleni mérkőzésén.

Az eset Medvegyev harmadik fordulóbeli győzelmének negyedik szettjében, a váltás közben történt a Roland Garroson – írta meg az ESPN.

Remélem, a madárnak nem esett baja. Nem nézett ki jól. Azt hiszem, talán valami volt a szárnyával

– mondta Medvegyev.

„A játékvezető szép munkát végzett. Nagyon gyengéd volt, és azt hiszem, ez fontos. Remélem, hogy a madár jól van. Talán elviszik állatklinikára vagy valami hasonlóra. Nem tudom. Meg kell kérdeznünk, hogy mi történt utána” – tette hozzá.

Damien Dumusois székbíró azonnal akcióba lendült, lemászott a székéről, és felkapott egy fehér törülközőt. Odament a madárhoz, amely sérültnek tűnt, és megpróbált elugrani. Dumusois üldözőbe vette, és végül lehajolt, a törülközőt használva mindkét kezével megragadta a galambot, ami a nézők éljenzését váltotta ki.

A tisztviselő ezután egy ajtó felé vitte a madarat, majd átadta valaki másnak, aki a magasba tartotta – ez pedig újabb tapsot váltott ki a közönségből. Dumusois visszatért a székéhez, felült a helyére, és bejelentette, hogy a játék folytatódik.

Azt hiszem, egy kicsit küszködött

– mondta Tomas Machac, feltehetően a galambról, de valószínűleg Dumusois-ról is beszélve. „Nem tudom, mi történt. De koncentrálni kell, nem próbálhatod ezt nézni meccs közben. Nehéz volt, de megpróbáltam koncentrálni” – tette hozzá.

Danyiil Medvegyev, aki legközelebb a 11. helyen kiemelt Alex de Minaur ellen játszik a negyeddöntőbe jutásért, valójában hasznosnak találta a rövid megszakítást. Ez közvetlenül azután történt, hogy megnyert egy 18 pontos meccset, és a szünetben eltöltött kis pluszidő lehetővé tette számára, hogy levegőhöz jusson.

Úgy voltam vele, hogy »Ó, istenem, ha ez ad nekem egy extra percet, hogy kifújjam magam, az tökéletes lenne«, és így is lett

– mondta Medvegyev.

A mérkőzés Medvegyev 4:3-as vezetésével folytatódott a döntő szettben, és az ötödik helyen kiemelt orosz mintegy 10 perccel később 7:6 (4), 7:5, 1:6, 6:4-es győzelmet aratott.

„Láttál már ilyet meccs közben?” – kérdezték a múlt hónapban a szerb Novak Djokovicsot legyőző, 23 éves cseh Machactól. Djokovics azóta heroikus küzdelemben gyűrte le Musettit a párizsi Grand Slamen. „Nem. Azt hiszem, ez volt az első alkalom, hogy ez történt” – válaszolta Tomas Machac.

Rovatok