Index Vakbarát Hírportál

Novak Djokovics: „Ez volt életem legjobb mérkőzése a Roland Garroson”

2024. június 2., vasárnap 13:40

A kiesés széléről visszatáncolva vasárnap hajnali 3 órakor nyerte meg Novak Djokovics harmadik fordulós mérkőzését a francia nyílt teniszbajnokságon az olasz Musetti ellen. Az ötszettes thriller után a szerb klasszis elmondta, rengeteget segített neki a francia közönség, és ez volt pályafutása legizgalmasabb mérkőzése a Garroson.

A Roland Garros 123 éve íródó történetének egyik legjobb, legizgalmasabb mérkőzését láthatták a nézők szombatról vasárnapra virradóra. A férfi egyes címvédője, a világelső Novak Djokovics szetthátrányban, a negyedik szett derekán teljesen reménytelen helyzetben volt Musetti ellen, majd innen fordított, és nyerte meg a mérkőzést örökké emlékezetes módon. 

Azzal szeretném kezdeni, hogy franciául szólok hozzátok, mert megérdemlitek. Hatalmas dicséret illeti Musettit, elképesztően játszott, és szomorú, hogy ilyen teljesítmény után vesztesen hagyta el a pályát, de valakinek veszítenie kellett. A negyedik szettben abszolút fölém kerekedett, nem volt válaszom a játékára, nagyon agresszíven, pontosan játszott, és alig hibázott

– elevenítette fel a mérkőzést még a pálya szélén nyilatkozva Djokovics. A szerb klasszis kiemelte a Philippe Chatrier közönségét, amely hajnali 3 óráig a helyszínen buzdította a szerbet. 

Elképesztőek vagytok, hogy itt maradtatok. Rengeteg gyermeket látok a lelátókon, srácok, nektek nem ágyban lenne a helyetek? 

– kérdezte viccesen a szerb világelső. Djokovics elmondta, a negyedik szettben 2:2-es állásnál a francia közönség buzdításának köszönhetően új játékos lett belőle, rengeteg mentális erőt adott számára a publikum biztatása, amely végül döntő faktornak bizonyult, mert Musetti a végén megtört. 

Ez volt életem legjobb, legizgalmasabb mérkőzése a Roland Garroson. Ilyenkor hogyan tudnék aludni? Hajnali három óra elmúlt, ha bárkinek van ötlete bulira, én kész vagyok rá! 

– zárta gondolatait Djokovics, aki a francia nyílt teniszbajnokság történetének egyik legizgalmasabb mérkőzését játszotta vasárnap hajnalban. A szerb klasszis legközelebb hétfőn lép pályára Párizsban, akkor a 23. kiemelt Francis Cerundolo lesz az ellenfele. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok