Index Vakbarát Hírportál

Novak Djokovics továbbra is legyőzhetetlen Párizsban, kialakult a legjobb nyolc mezőnye

2024. június 4., kedd 09:25

A negyedik helyen kiemelt német Alexander Zverev több mint négyórás csatában legyőzte Holger Runét a francia nyílt teniszbajnokság éjszakába nyúló, hétfői utolsó nyolcaddöntőjében. Korábban a világelső, egyben címvédő Novak Djokovics újabb ötszentes mérkőzésen jutott a legjobb nyolc közé.

A 13. helyen kiemelt Rune a negyedik szettben közel volt ahhoz, hogy elbúcsúztassa a római tornagyőztes Zverevet, ugyanis 5:4-nél adogatott a mérkőzésért, de olimpiai bajnok ellenfele összeszedte magát, egyenlített, és a rövidítést, valamint a döntő felvonást már viszonylag simán nyerte meg. A 4 óra 15 perces mérkőzés hajnali háromnegyed kettőig tartott. Alexander Zverev ellenfele a negyeddöntőben az ausztrál Alex de Minaur lesz. 

Novak Djokovics továbbra is legyőzhetetlen Párizsban

A szerbek sztárja – aki az előző fordulóban vasárnap hajnali 3 óra után fejezte be az olasz Lorenzo Musetti elleni, négy és fél órás mérkőzését – az első szettet ugyan megnyerte a 23. helyen kiemelt argentin Francisco Cerundolo ellen, de a nagy csatában elveszített második játszma után amellett, hogy térdfájdalmakra panaszkodott, egyre fáradtabban mozgott, amit Cerundolo kihasznált, s fordított, majd a negyedik felvonásban is brékelőnnyel vezetett.

Djokovics azonban ekkor mozgósította utolsó erőtartalékait és ellenfele hibáit is kihasználva előbb egyenlített, majd a döntő szettben 4:3-as vezetésnél másodszor is brékelt, aztán pedig kiszerválta a 4 óra 39 perces összecsapást. A szerb klasszis ellenfele a norvég Casper Ruud lesz, aki a nyolcaddöntőben az amerikai Taylor Fritzet győzte le négy szettben. 

Roland Garros 2024, eredmények, nyolcaddöntő

férfiak:

A negyeddöntő párosítása: Djokovics–Ruud, Zverev–De Minaur, Cicipasz (görög, 9.)–Alcaraz (spanyol, 3.), Dimitrov (bolgár, 10.)–Sinner (olasz, 2.)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok