Index Vakbarát Hírportál

Bondár Anna tenisztornát nyert Csehországban

2024. június 23., vasárnap 12:56

Az első helyen kiemelt Bondár Anna nyerte meg a csehországi Olomoucban rendezett, 75 ezer dollár (27,4 millió forint) összdíjazású salakpályás ITF-tenisztornát.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a WTA-rangsorban 106. – ezzel a legelőkelőbb helyen álló – magyar a vasárnapi fináléban a dél-koreai Dzsang Szu Dzsonggal (254.) találkozott, pályafutása során először.

Az ázsiai játékos kezdett jobban, 3:0-ra elhúzott, ekkor azonban a Hajdúszoboszló SE sportolója rákapcsolt, és sorozatban hat gémet hozva megnyerte az 50 perces nyitószettet.

A folytatásban Dzsang nyolc elvesztett játék után nyert ismét egyet, majd a 27 éves Bondár 4:1-re meglépett. Ekkor újabb fordulat következett, a rivális felzárkózott, és rövidítésre mentette a játszmát, ebben viszont ismét a magyar teniszező volt jobb.

A találkozó 2 óra 11 percig tartott. Bondár Anna a harmadik vonalnak számító ITF-sorozatban a 15. trófeáját gyűjttötte be. Eggyel feljebb, challenger-szinten egy serleget szerzett, az elitben, a WTA Touron pedig csak párosban diadalmaskodott eddig.

A morvaországi viadalon Udvardy Panna (134.) a negyeddöntőig, Stollár Fanny (299.) pedig a nyolcadöntőig jutott, írja az MTI.

Tenisz

Női egyes

Döntő

Rovatok