Index Vakbarát Hírportál

Esélytelenebb honfitárs csomagolta össze Wimbledonban a világranglista 2. helyezettjét

2024. július 8., hétfő 08:57

Coco Gauff meglepetésre vasárnap kiesett a wimbledoni teniszbajnokság nyolcaddöntőjében. A másodikként rangsorolt amerikai játékost honfitársa, a 19. helyen kiemelt Emma Navarro győzte le két sima játszmában.

Az első játszma derekán ugyan Gauff, a tavalyi US Open bajnoka tudott először brékelni, de Navarro azonnal válaszolni tudott fogadóként, majd az első felvonás legvégén ismét elvette ellenfele adogatását, így szettelőnybe került. A folytatásban aztán egyetlen megingás is elég volt, hogy a legjobb 16 között 1 óra 14 perc játék során búcsúzzon.

A 23 éves Navarro pályafutása során először játszhat negyeddöntőt Grand Slam-tornán, ellenfele az olasz Jasmine Paolini lesz. Navarro 2000 óta a negyedik amerikai játékos, akinek top 2. játékost sikerült legyőznie Wimbledonban, a Williams nővérek, Serena és Venus, valamint Alison Riske után. Ez a bravúr az amerikaiak közül ezt megelőzően utóbbinak sikerült 2019-ben.

A két játékos, aki a párizsi olimpián csapattárs lesz, korábban egyszer, év elején Aucklandban találkozott egymással, akkor a tornagyőztes Gauff az elődöntőben 6:3, 6:1-re nyert.

Navarro, aki 2021-ben egyetemi bajnok lett az Egyesült Államokban, idén már 33 WTA-tour-mérkőzést nyert meg, ez több mint kétszer annyi, mint tavaly (16). Ezzel egyike annak a hat játékosnak, aki 2024-ben több mint 30 győztes WTA-tour-meccsel áll.

A fiatal amerikai pályafutása során két WTA-tornán szerepelt döntőben, mindkettőre idén került sor, Hobartban győzött, Párizsban kikapott. Gauff viszont már a második top 2-es játékos volt 2024-ben, akit legyőzött, korábban Indian Wellsben Arina Szabalenkát búcsúztatta.

A férfiaknál világelső Jannik Sinner könnyedén jutott a legjobb nyolc közé, az olasz sztár szettet sem vesztett az amerikai Ben Shelton ellen. 

(Index / MTI)

Wimbledon 2024, nyolcaddöntő:

női egyes:

férfi egyes:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Rovatok