Index Vakbarát Hírportál

A wimbledoni teniszbajnokság címvédője is indul Budapesten

2024. július 9., kedd 08:57

A tavalyi wimbledoni bajnok Markéta Vondrousová is indul a jövő heti, budapesti salakpályás tenisztornán, melyen Bondár Anna biztosan főtáblás lesz – adta hírül az MTI.

A szervezők tájékoztatása szerint a Hungarian Grand Prix programja szombaton rajtol a selejtezővel, és két héttel az olimpiai teniszversenyek előtt a szokásosnál is erősebb a mezőny a magyar WTA 250-es viadalon. A 25 éves cseh Vondrousová az idei wimbledoni korai búcsú után azonnal szabadkártyát kért és kapott a Római partra. Korábban a volt világelső és Grand Slam-bajnok Caroline Wozniacki is kért szabadkártyát, de a dán kiválóság végül másképp döntött.

Érdekes, hogy a Wimbledonban negyeddöntős, új-zélandi Lulu Sun a selejtezőben indul Budapesten. Visszatér a Római Teniszakadémiára a 2021-es bajnok kazah Julija Putyinceva, aki szombaton Wimbledonban legyőzte a világelső Iga Swiateket.

A magyarok közül Bondár Anna biztosan főtáblás lesz és szabadkártyával csatlakozik hozzá Gálfi Dalma és Szabanin Natália is. A selejtezőből még hat játékos jut a 32-es főtáblára, így a magyarok száma még nőhet.

A Római parton sorra kerülő, 267 ezer dollár (98 millió forint) összdíjazású versenyen egyesben az orosz Marija Tyimofejeva, párosban pedig Stollár Fanny és lengyel Katarzyna Piter a címvédő.

A torna 1996 óta íródó történetében – közben 2014 és 2020 között Bukarest volt a helyszín – Szávay Ágnes nevéhez fűződik a legjobb hazai eredmény, aki 2009-ben és 2010-ben is elhódította a trófeát.

Az eddigi döntők:

(Borítókép: Tim Clayton / Corbis via Getty Images)

Rovatok