Index Vakbarát Hírportál

Olyan bravúrt hajtott végre az olaszok teniszezője, amire legutóbb Serena Williams volt képes

2024. július 11., csütörtök 17:58

Jasmine Paolini a Roland Garros után a wimbledoni teniszbajnokságon is döntőbe jutott.

A 28 éves olasz játékos – akinek az idei évet megelőzően második forduló volt a legjobb Grand Slam-szereplése – a csütörtöki elődöntőben azt a horvát Donna Vekicet győzte le drámai és maratoni mérkőzésen, aki pályafutása során először jutott a legjobb négy közé GS-viadalon.

Az összecsapás első szettjét a horvát teniszező nyerte, de Paolini egyenlíteni tudott, hogy aztán a harmadik felvonásban kétszer is brékhátrányba kerüljön.

Mindkétszer sikerült egyenlítenie, miközben az erejével szemmel láthatóan egyre jobban elkészülő Vekic több térfélcserénél is zokogott.

Ennek ellenére a horvát játékos – két mérkőzéslabdát hárítva – kiharcolta a rövidítést, amiben 8-7-re is vezetett, de az utolsó három labdamenetet Paolini nyerte, aki így a 2 óra 54 perces csata után sorozatban második Grand Slam-fináléjára készülhet.

Legutóbb még 2016-ban Serena Williams tudott ugyanabban az évben a salakos és a füves pályás GS-viadalon is döntőbe jutni, ő akkor a Garroson – akárcsak most Paolini – kikapott, Wimbledonban azonban nem talált legyőzőre, írja az MTI.

Paolini ellenfele Barbora Krejcikova lesz a szombati döntőben.  A 31. helyen kiemelt cseh játékos – a Roland Garros 2021-es bajnoka – a csütörtöki második elődöntő első játszmájában bátortalanul játszott, így a tavalyelőtti wimbledoni bajnok Jelena Ribakina – a viadal negyedik kiemeltje – annak ellenére is viszonylag simán került előnybe, hogy sokat hibázott.

A második szettől kezdve Krejcikova sokkal bátrabban és támadóbban teniszezett, és mivel a rontásai számát végig alacsonyan tudta tartani, adogatóként pedig már nem hibázott, egy-egy brékkel fordított és készülhet a fináléra.

Tenisz

Wimbledon

Női egyes

Elődöntő

Rovatok