Index Vakbarát Hírportál

Novak Djokovics lesz Alcaraz ellenfele Wimbledonban a vasárnapi döntőn

2024. július 12., péntek 21:29

A hétszeres bajnok Novak Djokovics idén revansot vehet spanyol ellenfelén, hiszen tavaly pont Carlos Alcaraztól szenvedett vereséget Wimbledonban. A szerb teniszcsillag a 25. helyen kiemelt olasz Lorenzo Musettit verte sima három szettben, így a 49. Grand Slam-elődöntőjét győzelemmel zárta.

A szerb Novak Djokovics három játszmában legyőzte az olasz Lorenzo Musettit a wimbledoni teniszbajnokság pénteki második elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben a címvédő spanyol Carlos Alcaraz vár rá – számolt be az MTI.

A 24-szeres Grand Slam-győztes, másodikként rangsorolt Djokovics 3:2-nél simán elvette riválisa adogatását, és úgy tűnt, könnyedén hozza az első játszmát. Ám Musetti visszabrékelt, de mégis Djokovicsé volt az utolsó szó egy újabb brékkel. A második szett elején a 25. kiemelt olasz játékos vette el Djokovics adogatását, azonban 3:3-nál ismét egyenlő lett. A rövidítésben az esélyesebb szerb hengerelt, és lendületből előnybe került a harmadik játszmában is, majd a folytatásban arra összpontosított, hogy saját adogatójátékait hozza.

A csata végül 2 óra 51 perc alatt dőlt el. Djokovicsnak ez volt a 49. Grand Slam-elődöntője, Musettinek pedig az első. Tavaly is Alcaraz és a hétszeres bajnok Djokovics játszotta a férfi egyes döntőjét, akkor a spanyol öt szettben nyert.

TENISZ, WIMBLEDON

elődöntő:

Novak Djokovics (szerb, 2.) – Lorenzo Musetti (olasz, 25.) 6:4, 7:6 (7–2), 6:4

korábban:

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.) – Danyiil Medvegyev (orosz, 5.) 6:7 (1–7), 6:3, 6:4, 6:4

Rovatok