Index Vakbarát Hírportál

Örül a győzelemnek Marozsán Fábián, hosszú idő után újra két meccset nyert zsinórban

2024. július 24., szerda 13:56

Kedden a második mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntőbe jutott az umagi ATP 250-es tornán Marozsán Fábián, aki a 16 között Thiago Monteirót győzte le 6:2, 7:6-ra. A brazil teniszező kifejezetten erős salakon, a múlt héten Casper Ruudöt is legyőzte Bastadban, ami még értékesebbé teszi a győzelmet.

A beütésnél még mindig szenvedek, de folyamatosan próbálom a legtöbbet kihozni a helyzetből, és most nagyon örülök annak, hogy hosszú idő után ismét sikerült két meccset nyernem egymás után egy tornán. Ráadásul két kiváló játékost győztem le, akik ott vannak a top százban, ráadásul közel az 50-hez

– nyilatkozta Marozsán Fábián menedzsmentje közleményében a győzelem után. Hozzátette: úgy érzi, stabilan játszott az első szettben, és az adogatásai is jobbak voltak, mint az utóbbi időszakban.

Majd úgy folytatta: „Viszonylag sima volt a játszma, igyekeztem meglepni váratlanabb húzásokkal, variáltam a játékot, és a második szettben is eljutottam 0:30-ig fogadóként, közel voltam a bréklabdához, végül azonban elmentünk a rövidítésig. Ráálltam arra, hogy a fonákját keresem, mert az a gyenge pontja, pedig ilyenkor néha a tenyeresére is kell ütni, mert így felismerte, mit csinálok, és elkezdett tenni ellene.”

„A tie-breaket is jól kezdte, nála volt az előny, amikor 4:2-nél térfelet cseréltünk, de aztán nála is jött a hiba, és visszajöttem. Onnantól én voltam fölényben, még kettős hibát is ütött. Ugyan az első meccslabdámat még nem sikerült értékesíteni, 8–7-nél már ki tudtam szerválni a meccset” – fejtette ki a 24 éves magyar játékos.

Kitért a közönségre is: nagyon hálás érte, hogy a közel telt házas mérkőzésen ismét rengeteg magyar szurkolt neki. Marozsán Fábián legközelebb csütörtökön játszik a világranglista-9. orosz Andrej Rubljov ellen, vélhetően a centerpályán.

Rovatok