Index Vakbarát Hírportál

A rejtélyes módon visszavonult híres teniszmodell tagadja, hogy szökevény és tolvaj lenne

2024. szeptember 19., csütörtök 17:17

Az olasz modell és teniszező, Camila Giorgi, májusban, mindössze 32 évesen titokzatos módon visszavonult, miután azzal vádolták, hogy adócsalás miatt az Egyesült Államokba szökött, és antik bútorokat lopott. Giorgi ezt követően júliusban újra megjelent a közösségi médiában, most pedig azt is tagadja, hogy megszökött volna.

A La Gazzetta dello Sport olasz sportlap rejtélyes visszavonulásának bejelentése után arról számolt be, hogy a helyi adóhatóság nyomozás folytat Camila Giorgi ellen, mert az adóbevallásával nem volt minden rendben, és „kiskapukra játszott”. De nemcsak ő, hanem az egész családja: édesapja, édesanyja valamint a két testvére, Leandro és Amadeus is érintett az ügyben. Éppen ezért a nyomozók úgy vélik, hogy Camila Giorgi – aki Vicenzában egy hamis oltási ügy miatt bírósági eljárásba keveredett a koronavírus-járvány alatt – elhagyta Európát, és az Egyesült Államokba költözött családjával együtt – írta a Marca spanyol sportnapilap. 

Camila Giorgi ügyvédje, Edmondo Tomaselli most azonban elárulta, hogy a modell és teniszező „Rómában van”, és szakmai okokkal indokolta eltűnésének okát.

Camila Giorgi egyáltalán nem szökött meg, ahogy egyesek állítják. A rajongói mindig is követték őt az Instagram-oldalán keresztül, soha nem volt elérhetetlen. Soha nem kívánta azt, hogy ne találják meg.

A Giorgi famíliának nem ez lenne az első ügye a hatóságokkal. Tíz évvel ezelőtt azzal vádolták meg a sportolónőt és az édesapját, hogy pénzt kértek szponzoroktól azzal az ígérettel, hogyha beindul a lány pályafutása, visszafizetik azt. Ez azonban nem történt meg, mármint a visszafizetés, mert a teniszkarrier azért egészen szépen alakult közben. Az édesapa ezzel szemben teljesen máshogyan állította be az akkor történteket, szerinte mások próbáltak meg hasznot húzni lánya sikereiből.

A visszavonulásával kapcsolatos hírekről nem Giorgi tájékoztatta több mint félmilliós követőbázisát, hanem a sajtóból kaptak szárnyra a hírek. Méghozzá úgy, hogy május 7-én megjelent a neve a sportág tisztaságáért felelős szervezet (Nemzetközi Tenisz Integritás Ügynökség, ITIA) oldalán a visszavonult sportolók között. Később azonban ő maga is megerősítette a hírt Instagram-posztjában. 

Örülök, hogy hivatalosan is bejelenthetem, visszavonulok teniszpályafutásomtól. Hálás vagyok a sok éven át tartó csodálatos szeretetükért és támogatásukért. Hálás vagyok minden szép emlékért.

Giorgi négy tornát nyert karrierje során, Grand Slam-tornán 2018-ban, Wimbledonban érte el legjobb eredményét, negyeddöntős szereplésével. A világranglistán a 26. hely volt a legjobb pozíciója. Ezzel párhuzamosan a modellvilágban is gyakran köszönt vissza, ismert márkákkal állt üzleti kapcsolatban.

A Corriere della Sera korábban írt arról, hogy Camila Giorgi hat hónap bérleti díjat nem fizetett meg egy Firenze közelében, Calenzanóban található ház használatáért, ahonnan ráadásul „körülbelül 100 000 euró értékben” vitt el antik bútorokat. A villa tulajdonosa a La Repubblica olasz lapban részleteket is elárult, úgy fogalmazott: „A házukból elvitték a bútorok felét.” Köztük perzsaszőnyegeket, és az elegáns bútorok között volt egy féltonnás antik asztal is. A tulajdonos az okozott kárt 50–100 ezer euróra saccolta.

Rovatok