Index Vakbarát Hírportál

Alakul az év végi világbajnokság mezőnye, a spanyol szupersztár is kvalifikált

2024. szeptember 25., szerda 11:56

Carlos Alcaraz kvalifikált az év végi ATP-világbajnokságra, amely a négy Grand Slam után a legjelentősebb tenisztorna a naptárban.

November 10. és 17. között rendezik a férfi teniszezők év végi világbajnokságát Torinóban, és már körvonalazódik az egyéni mezőny. A világelső Jannik Sinner és a világranglistán második Alexander Zverev már korábban megváltotta jegyét Torinóba, hozzájuk csatlakozott most a spanyol szupersztár Carlos Alcaraz.

A 21 éves, idén Roland Garros- és Wimbledon-bajnok spanyol klasszis egymást követő harmadik évben jutott ki az év végi világbajnokságra, de 2022-ben sérülés miatt végül nem tudott pályára lépni. Alcaraz legutóbb a berlini Laver-kupán nyújtott klasszisteljesítményt, a Team Europe 13 pontjából nyolcban vállalt szerepet, amivel szintén rekordot állított fel.

Alcaraz idén megduplázta Grand Slam-torna-győzelmei számát, és mindössze a hatodik teniszező lett az Open-érában, aki egy éven belül nyerte meg a Roland Garrost és Wimbledont – csatlakozva Rod Laverhez, Björn Borghoz, Rafael Nadalhoz, Roger Federerhez és Novak Djokovicshoz.

A spanyol klasszis idén megnyerte pályafutása ötödik Masters-címét, Indian Wellsben nem talált legyőzőre, a Touron ebben a szezonban 43–9-es mérleggel rendelkezik. A Sinner, Alcaraz, Zverev hármashoz még további öt teniszező csatlakozik a napokban.

Rovatok