Index Vakbarát Hírportál

Egerszegi csúcsait egy 14 éves döntögeti

2013. november 21., csütörtök 09:49

Újabb hatalmas tehetség bukkant fel a magyar úszósportban, a 14 éves Matyasovszky Dalma a nyári európai ifjúsági olimpián halmozta az érmeket, és a felnőttek között is lassan meghatározó versenyző lesz. Az EuropTec-Zalavíz versenyzője három érmet, két ezüstöt és egy bronzot nyert a rövidpályás bajnokságon, írja a zaol.hu.

Kétszáz háton csak Hosszú Katinkától kapott ki, de 2:10.57 perces ideje korosztályos magyar csúcs, jobb, mint Egerszegi Krisztina 1988-ban felállított rekordja.

„Ilyen jól háton, ennyi idősen, eddig csak Egerszegi Krisztina úszott Magyarországon. A százméteres hátúszásban szerzett bronzérem mellett az elért 1:01.36 perces időeredmény nemcsak a 14 éveseknél, de az egy évvel idősebbeknél is magyar rekord, ezt is Egerszegi tartotta" - mondta Horváth Csaba, az EuropTec Zalavíz vezetőedzője

Matyasovszky időeredményei folyamatosan javulnak,  a nyári, Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztiválon szerzett két aranyérme után a jövő évi ifi Eb-n is már éremesélyesként számolhatnak vele.

„Idén két komolyabb versenyünk lesz még: előbb Belgrádban, majd Szombathelyen. Ezeken jó lenne a kiküldetési szintidőt elérni, hogy jövőre már ne kelljen ezzel foglalkoznunk, hanem csak készülni. Dalma februárban a felnőtt válogatottal Thaiföldön is részt vesz egy háromhetes meleg égövi edzőtáborban, akár még jobban felgyorsulhat a fejlődése" - mondta az edzője.

Rovatok