Index Vakbarát Hírportál

Bernek ezüstérmes a rövidpályás úszó-Eb-n

2013. december 12., csütörtök 17:32

Bernek Péter ezüstérmet szerzett 200 m háton a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján, értesült az MTI. 

A 21 éves magyar versenyző - aki a legjobb idővel került a döntőbe - a táv háromnegyedénél még az élen állt, majd a kétszeres címvédő Radoslaw Kawecki átvette a vezetést és megnyerte a finálét. Bernek 1:50.43 perces idővel csapott célba.

Bernek Péter - aki egy évvel ezelőtt is második lett a Chartres-ban rendezett rövidpályás kontinensviadalon - ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte az Eb-n.

"Az idő lehetett volna kicsit jobb, bár most annyit mentem, mint tavaly Kawecki, csak ő is javult egyet. A fordulóival vert meg, hiába adtam bele mindent, sajnos a delfinezéssel mindig nagy előnyre tesz szert. Ha én is megpróbálnék hasonlóan nagyokat fordulni, még hamarabb elfáradnék, bár így is eléggé kivagyok. Az ezüstéremmel persze elégedett vagyok, sokat kell még dolgozni azon, hogy egyszer arany legyen" - idézte a Magyar Úszó Szövetség facebook-oldala a magyar versenyzőt.

Eredmények:

férfiak:

200 m hát, Európa-bajnok:

-------------------------

Radoslaw Kawecki (Lengyelország) 1:49.42 perc

2. BERNEK PÉTER 1:50.43

3. Christian Diener (Németország) 1:51.40

Rovatok