Index Vakbarát Hírportál

Cápától védték a delfinek az úszót

2014. április 27., vasárnap 08:37

Több mint egy órán keresztül kísérték delfinek Adam Walkert, amikor átszelte a Cook-szorost. A hosszútávúszó úgy véli, a delfinek cápatámadástól is megvédték.

Walker arra készül, hogy teljesítse az Ocean7-t, azaz hét tengerszorost ússzon át. Korábban még csak négy ember tudta megcsináni azt, hogy úszva szelje át a La Manche-t, a Gibraltári-szorost, a Catalina-csatorát, a Molokai-szorost, a Csugaru-szorost, a Cook-szorost és az Északi-csatornát.

Delfinek védték Adam Walkert a cápáktól

A brit Walker hatot már letudott a hétből, csak az Északi-csatorna van hátra, de a legemlékezetesebb úszása biztos, hogy a Cook-szorosban volt.

A 26 kilométeres, közel kilencórás úszás közben több mint egy óráig delfinek kísérték az eleve egy bálna- és delfinvédelmi alapítványnak gyűjtő úszót. Walker előzőleg nem aggódott cápatámadástól, nem is úszott ketrecben, mint sokan mások, de megpillantott maga alatt egy fehér cápát. Komolyan aggódni kezdett, amikor tíz delfin csatlakozott hozzá. "Arra kellett gondolnom, hogy megvédenek és vezetik az utam. Örökre emlékezetes marad ez az úszás" – írta később Facebookján.

Rovatok