Index Vakbarát Hírportál

Imádok versenyezni, akkor is, ha közben már görcsölnek az izmaim

2014. május 19., hétfő 10:40

Hosszú Katinka szokásának megfelelően ezúttal sok számot vállalt a charlotte-i nemzetközi versenyen, és hat számban nyert is.

Amerikában a két vegyes (200 és 400) szám mellett, 100 és 200 háton is a legjobb lett, de 200 pillangón és 200 gyorson sem tudták vele tartani a lépést, utóbbi országos rekordot ért el, amit elmondása szerint már régóta üldözött.

Hosszú így értékelt a Swimming Worldnek: „Kétszáz pillangón lehettem volna kicsit gyorsabb, de ebben az időszakban igencsak elégedett vagyok a 2:09-es idővel. A száz háton sikerült megközelíteni az 59.4-es legjobbamat, és emiatt rendkívül boldog vagyok.”

Hosszú bevállalt még egy olyan számot, amelyben győzelmi esélyei nem lehettek – nyolcadik lett: nem véletlen, hogy ezek után Iron Womannek nevezte el a helyi sajtó.

„A 400 gyorsra másként tekintek, mint mások: számomra az a fontos, hogy megcsináltam. Nem baj, hogy fájt, a 4:12-es időnek is tudtam örülni, mert azt gondoltam, nagyjából 4:30 lehetett, az utolsó ötven méteren ugyanis úgy éreztem, már nem is mozgok egyáltalán, annyira égett mindenem. Mégis, ennek éppen az a lényege, hogy tudjam, ezt is végig tudom úszni két kemény szám után, úgyhogy a végén a helyezéstől függetlenül jó érzés töltött el. Különben is, a lényeg, hogy imádok versenyezni, még akkor is, ha közben már görcsölnek az izmaim.”

A tavaly két számban világbajnok 24 éves versenyző berlini terveiről is beszélt: „Még nem tudom, milyen számokban indulok az Európa-bajnokságon, de a száz hátat és a kétszáz gyorsot is szeretném megcsinálni, ha nagyon nem ütközik mással.”

Rovatok