Index Vakbarát Hírportál

Talán bebizonyítottam: érek még valamit

2014. augusztus 13., szerda 14:50

A berlini Európa-bajnokság első versenynapján Risztov Éva a 10 kilométeres nyílt vízi versenyen megszerezte az első magyar érmet.

Az utolsó száz méteren három riválisát megelőzve jött be másodiknak, a győztes holland van Rouwendaal mögött egy másodperccel maradt el.

A londoni olimpiai bajnoka jól beosztotta az erejét, végig az élbolyban maradt, a végén pedig robbantott, sorra maradtak le riválisai.

„Hihetetlenül boldog vagyok! Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült. A múlt héten, egy edzésen már gyakoroltam ezt a hasonló hajrát, Rita, az edzőm akkor azt mondta, csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk – én viszont közöltem vele, figyeld meg, ilyen hajrára lesz szükség” - idézi őt a hazai szövetség facebook oldala.

12 éve, ugyancsak Berlinben, amikor még a medencében versenyzett, négy ezüstöt nyert, most egy újabb jutott neki a német fővárosban.

„Egy biztos: az életemben nem örültem még ennyire ezüstéremnek. Hosszú távú Európa-bajnokságról még nem volt érmem, most ez is megvan. Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget, talán most sikerült bebizonyítanom, hogy még mindig érek valamit. Köszönöm az edzőmnek, Debrecen városának, a családomnak és barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehezebb időszakokban is, ez a siker mindannyiunk hitét visszaadhatja.”

Rovatok