Index Vakbarát Hírportál

Verrasztó kamerával ütközött úszás közben

2014. augusztus 19., kedd 12:31

A 200 vegyes előfutamait rendezték kedd délelőtt a berlini úszó Európa-bajnokságon.

Cseh László a legjobb idővel (1:59.17) jutott tovább az elődöntőbe, Verrasztó Dávid viszont akadálypályán keresztül jutott tovább. 2:01,23-at teljesített.

Edzője, Verrasztó Zoltán így számolt be az esetről.

A versenyt közvetítő ARD operatőre figyelmetlenül mozgatta az úgynevezett botkamerát, amelyiket a levegőből indítanak, majd a víz alá merítenek, és Dávid – miközben az élen haladt – elég csúnyán beleverte a kezét. Meg is zavarta, de végül bejött a 11. helyre.”

A délutáni elődöntőből nyolcan jutnak a szerdai fináléba, Verrasztónak is megvan erre az esélye, ha nem jön semmi közbe.

Cseh elmondta, a végén kiengedett, de muszáj tartalékolnia. „A víz lehetne hidegebb, mert akkor még jobban bírnánk a végét. Délután és remélhetőleg holnap egy dologra kell figyelnem: hogy ne verjem meg magamat.”

Gyurta Gergely 1500 gyorson a negyedik idővel (15:05.13) döntős.

Kozma Dominik 200 gyorson a negyedik idővel (1:47,99) elődöntős, Hosszú Katinka 100 gyorson az ötödik idővel jutott tovább a 16 közé. Hosszú 10 percig feküdt a hétfői arany után a jeges fürdőben, akkor hozták meg a döntést, nem lépnek vissza, vállalják ezt a távot. 54,45-ös száguldása mindenesetre egyéni csúcs.  

Rovatok