Index Vakbarát Hírportál

Inkább fáradtan úszom, mint fickándozom

2014. december 6., szombat 12:39

Hosszú Katinka pénteki két aranyérme után sem pihent a dohai rövidpályás úszó-világbajnokságon. Száz és kétszáz háton már világbajnok lett, és jó esélye van a legrövidebb távon, ötvenen is érmet szerezni. A délelőtti előfutamban a második legjobb időt (26.45) úszta, csak az ausztál Emily Seebohm volt nála gyorsabb (26.07).

Hosszú 200 vegyesen simán, harmadik idővel (2:07.04) bejutott a döntőbe, Verrasztó Evelyn azonban még nála is gyorsabb volt, 2:06.93-mal az egész mezőny legjobbja lett. A 400 vegyesen nyerő Garcia Belmonte kiesett, csak a tizedik időt úszta.

"Egy picit rosszul vagyok, egy hete küszködök egy kisebb betegséggel, és ezt most, hogy kiúsztam magam, érzem minden porcikámon – mondta Verrasztó. - Tudtam, hogy 2:07 környéke kell a döntőhöz, kicsit jobban is sikerült, de az sejthető, lesznek még csodák délután, és én nem biztos, hogy ehhez még jobban hozzá tudok járulni. Azért megpróbálom, persze."

"Csak a továbbjutás volt most a lényeg, nem akartam sokat kiadni magamból. Már kezdem érezni a lábaimat, ami amúgy nem baj, mert ahhoz inkább hozzá vagyok szokva, hogy kicsit fáradtabban úszom, mint hogy totál frissen fickándozom és csak keresem a vizet magam körül, mint az első nap délelőttjén. Amúgy valamelyik külföldi tévés kérdezte, nem sajnálom-e, hogy elmarad a csata Belmontéval - mondtam, nincs mit sajnálni, most volt a csata délelőtt, és ő veszített" - idézte Hosszút az úszószövetség.

Száz pillangón Szilágyi Liliána a hetedik idővel lett középdöntős. Jakabos Zsuzsannának most sem volt szerencséje, 50 gyorson 12 századdal maradt le a középdöntőről, a 17. lett.

Földházi Dávid 100 vegyesen úszott nagyot, 12 századra megközelítette Cseh László országos rekordját (53.11), és a 11. idővel jutott középdöntőbe.

Rovatok