Index Vakbarát Hírportál

Hosszú a vb után két nappal már a világkupán úszhat

2015. január 9., péntek 16:22

Több mint 2 millió dollár összdíjazással az idén is megrendezi az úszók nyolc versenyből álló rövidpályás világkupa-sorozatát a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA, amely a 2015-ös szériát közvetlenül a nyári oroszországi világbajnokság után indítja el.

A vb augusztus 9-én zárul, és két nap múlva már kezdődik is a világkupa. Az első verseny Moszkvában lesz, majd pár nap múlva a franciaországi Chartres-ban rendezik a következőt.

Az európai szakaszt hat ázsiai verseny követi: ennek első etapjában, szeptember végén Hongkong és Peking, október elején pedig Szingapúr a házigazda, a zárószakaszban pedig - október végén, illetve november elején - Tokió, majd Doha és Dubaj következik.

A világszövetség külön kiemelte a 2014-ben összetettben nyerőket, így Hosszú Katinka mellett a férfiaknál győztes Chad Le Clos-t, és azt is hangsúlyozta, hogy mind a magyar, mind a dél-afrikai úszót az év legjobbjának választotta a FINA, miként ők ketten bizonyultak az év végi dohai rövidpályás világbajnokság legeredményesebb versenyzőinek is. (MTI)

A 2015-ös rövidpályás világkupa állomásai:

augusztus 11-12.: Moszkva

augusztus 15-16.: Chartres

szeptember 25-26.: Hongkong

szeptember 29-30.: Peking

október 3-4.: Szingapúr

október 28-29.: Tokió

november 2-3.: Doha

november 6-7.: Dubaj

Rovatok