Index Vakbarát Hírportál

Mintha Roberto Carlos rúgta volna fejbe a magyar úszót

2015. március 20., péntek 18:04

A junior világbajnok Kiss Nikolettát úgy fejbe rúgta a kínai Jan Siju, hogy ki kellett menteni a vízből Abu-Dzabiban. Az UTE úszójának ez volt élete első felnőtt világkupa-versenye, de azt nem tudta befejezni a rúgás miatt.

„Jól ment az úszás, minden rendben volt, de csak a hajráig. Már 1500 méter sem lehetett hátra, amikor az első bójához érkezve benyomakodott közém és a német Angela Mauer közé egy hozzám képest óriási kínai, és én csak néztem, hogy miért is vált át hirtelen mellúszó lábtempóra. Aztán egy szemvillanással később rájöttem: úgy fejbe rúgott, hogy azonnal felrepedt a szám, majd kezdett elsötétedni előttem a világ. Annyi lélekjelenlétem még volt, hogy felemelt kézzel jelezzem a versenybíróknak a bajt, mire előkerült egy "betegszállító jet-ski, ami a szó szoros értelmében kimentett a vízből”

- mesélte a 2014-es balatonfüredi nyíltvízi junior vb-n 7,5 km-en egyéniben, majd csapatban is aranyérmes Kiss a Telekom Sporthír Szolgálatnak . Vérző szájjal ugyan még folytatta volna az úszást, de mivel a versenyorvos szerint sokkos állapotba került, nyugtató injekciót kapott, így pedig nem vállalta a további versenyt.

Jan Siju brutális erejű - a nagy bombázó brazil Roberto Carlosra emlékeztető - rúgása után, mint ha mi sem történt volna, tovább tempózott, és a második helyen ért a célba az olasz Rachele Bruni mögött. Eddig nem érkezett hír arról, hogy fegyelmi eljárás indult volna ellene.

Rovatok