Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka elnyűhetetlen: újabb két világkupa arany

2015. augusztus 16., vasárnap 20:20

Hosszú Katinka vasárnap is maradt a számhalmozásnál a chartresi úszó-világkupán, és megint begyűjtött két arany- és két bronzérmet. Jakabos Zsuzsanna egy második és egy harmadik helyet szerzett, Verrasztó Dávid bronzérmes lett.

Hosszú már az első döntőben érdekelt volt, a 100 gyorsot meg is nyerte, a világbajnokságon ebben a számban döntőző Missy Franklint előzte meg négy századmásodperccel (54.30).

Franklint száz háton is legyőzte, de a világbajnok Emily Seebohm ellen nem volt esélye, 1.14 másodperces különbséggel lett második.

Kétszáz pillangón Hosszú nem, Jakabos Zsuzsanna viszont indult. Az első ötven után még másodikként fordult, de nem tudta tartani ezt a helyet, bronzérmet szerzett.

Ahogy szombaton a négyszáz vegyesen, kétszázon sem gyűlt össze nagy mezőny, csak négy úszó startolt el. Verrasztó Dávid a harmadik helyet szerezte meg közülük.

A világkupa programjában ezután megint Hosszú következett, 400 gyorson is érmet szerzett, az amerikai Lindsey Vrooman és a vb-5. Lauren Boyle mögött a harmadik lett úgy, hogy egy másodperccel gyengébett úszott, mint hét közben Moszkvában.

A chartres-i versenyt a női 400 vegyes zárta, nem is lehetett kérdés, hogy Hosszú a szám világbajnokaként ezt is megnyeri, a második hely is magyar úszóé lett, Jakabos magabiztosan hozta.

Rovatok