Index Vakbarát Hírportál

Megdöntötte Gyurta világcsúcsát a kövérsége miatt támadott úszó

2016. november 22., kedd 14:27

A német Marko Koch 2015-ben világbajnok lett 200 méteres mellúszásban, éppen ezért volt a riói olimpia egyik legnagyobb esélyese is. Ott azonban leszerepelt, csak hetedik lett. Valószínűleg fizikai problémái miatt is, Koch egyszerűen kövér volt. Azóta 13 kilót fogyott, úszott is egy világcsúcsot.

Hétvégén Koch a német rövidpályás bajnokságon 2:00,44-et teljesített kétszáz méter mellen, négy századmásodperccel javította meg Gyurta Dániel 2014-es csúcsát.

A riói olimpián sok kritikát kapott, a kissé hájasnak tűnő bajnokot sokat támadták kilói miatt, bejárták a netet a nem túl atlétikus testéről készült képek. Nála talán csak az etióp Robel Kiros Habte volt jobban elhízva. Koch csak úgy védekezett, hogy amikor világbajnok lett, akkor sem volt sokkal könnyebb.

Kochra azért mégis hathattak a kilók, mert pihenője után kemény diétába fogott, hat hétig naponta csak 1500 kalóriát vitt be, ami sportolás mellett nagyon kevésnek tűnik, egy átlagos 80 kiló körüli férfinak 2500 körül van a napi kalóriaigénye. A diéta eredményes volt, 13 kilót adott le az úszó.

Rovatok