Index Vakbarát Hírportál

Kovács Ági: A hangnemet a mai napig nem értem

2016. december 12., hétfő 10:58

A 2000-ben olimpiai bajnok úszó, Kovács Ági reagált a Bors cikkére, miszerint sírva és megalázva kellett hazajönnie a windsori rövid pályás világbajnokságról.

Hivatalos oldalán így emlékezett vissza a történtekre, mert sok a valótlanság a cikkben.

"A windsori rövidpályás úszó-vb pénteki napján, miután a döntők véget értek, több szponzor is odajött hozzám, hogy hátra szeretnének menni a medencetérhez, ahová egyébként volt érvényes akkreditációjuk. Mivel én is arra indultam, és egyébként minden világversenyen oda szoktam menni a versenyzőkhöz - így volt ez Rióban is - most is így tettem. Beléptünk, a medencében több külföldi úszó társaságában Katinka levezetett, Shane a parton ült. A szponzorok megálltak az uszoda szélén, mert nem akartak senkit zavarni, 1-2 perc után ők egyébként ki is mentek. Odamentem a medencéhez, mert gratulálni szerettem volna Katinkának, elköszönni tőle, mert másnap már jöttem haza, és később már erre nem lett volna alkalom. Kiabálás tényleg volt ezek után, de nem részemről, a hangnemet a mai napig nem értem, hogy miért."

Többet nem szeretett volna hozzátenni.

Kovács Ági egyébként a 2024-es olimpiai pályázat sportolói bizottságának vezetője, a riói olimpián is a pályázatot képviselte.

Rovatok