Index Vakbarát Hírportál

27 év után távozott a mesteredző az úszás vezérkarából

2017. február 21., kedd 09:30

Már november végén, Gyárfás Tamás lemondása után felvetette az 1980-as olimpián a kapitányi posztot betöltő Tóth Ákos, hogy az egész elnökségnek tisztességes lenne távoznia. Mert így az új elnöknek is megkönnyítenék a feladatát. Az elnökség végül maradt, de mostanra jelentősen megfogyatkozott.  

A mesteredzői címmel rendelkező Tóth ígéretének megfelelően átadta a helyét – 1991 óta volt elnökségi tag -, a lemondása a napokban hatályossá vált.

A kollégáinak eljuttatott levélben pedig azt is kifejtette, hogy akármilyen mendemondák is voltak a sajtóban, teljes egyetértésben, kézfogással köszönt el Bienerth Gusztávtól.

"Az elnök úr megbízott, hogy a jövőben kiemelt felelősséggel dolgozzak a vizes vb sikeréért, rendszeres találkozást és beszámolót igényel a feladatok megoldásáról, az úszás és a nyílt vizes területen jelentkező - az ő közbenjárását igénylő - fontos intézkedésekről" - vázolta fel, mi lesz a feladata a jövőben. Hivatalosan ugyanis ő lesz a júliusi vb versenyigazgatója.

Tóth azt is hozzátette, nyugodt és baráti légkört kíván az új elnökségnek.

Szerdán elnökségi ülés lesz, az elnökség még határozatképes, de hamarosan fel kell tölteni új tagokkal. Ez a közgyűlés feladata lesz.

Rovatok