Index Vakbarát Hírportál

Egy nap múlva bukhatja Hosszú Katinka klubja a Duna Arénát

2018. május 30., szerda 15:44 | aznap frissítve

A Bp2017 Kft. gazdasági igazgatója, Balogh Sándor szerdán rendhagyó sajtóebédre hívta a média képviselőit. A budapesti vizes világbajnokságot szervező cég – ahogy azt mi is megírtuk – a vébé után is folytatta működését, a Bp2017 feladatai részben a Duna Aréna üzemeltetéséből, részben pedig – új elemként – a közeljövőben rendezendő nagy nemzetközi sportesemények szervezéséből állnak.

A gazdasági igazgató egy újságírói kérdésre szót ejtett Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics helyzetéről is. Balogh tájékoztatása két fontos és részben meglepő információt tartalmazott.

  1. Hosszú Katinkáék nem bérleti szerződés alapján használták az uszodát, mint más sportegyesületek vagy sportszövetségek, hanem használati szerződés alapján. Vagyis nagy valószínűséggel bérleti díjat sem kellett fizetniük érte. 
  2. A klubbal kötött használati szerződés május 31-én lejár, és egyelőre nincs új aláírt szerződés a felek közt.

A gazdasági igazgató később azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy a klub szóban már kezdeményezte egy új szerződés megkötését, erre viszont mindössze egyetlen nap maradt.

Megkerestük az ügyben az Iron Aquatics tulajdonosát, az Iron Corporation Kft-t, ahol viszont azt válaszolták érdeklődésünkre, hogy tudtukkal nincs semmilyen gond a szerződés körül. A cég PR menedzsere szerint a Bp2017-től azt a tájékoztatást kapták, hogy félreértés történhetett, a szerződés pedig tudomásuk szerint június 30-án jár csak le.

Próbáltunk ismételten tájékozódni a Bp2017-nél, hogy akkor mi is a pontos helyzet, ha sikerül új információhoz jutni, frissítjük cikkünket.

Borítókép: Hosszú Katinka a Duna Arénában 2017. március 1-jén. Fotó: Bődey János / Index.

Rovatok