Index Vakbarát Hírportál

Késely Ajna és Milák Kristóf is háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok

2018. október 13., szombat 00:32

Pénteken zárultak az úszóversenyek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián, az utolsó nap döntőiben két magyar érdekelt is volt – a korábban 200 és 400 gyorson aranyat, 100 pillangón pedig ezüstöt szerző Milák Kristóf 200 pillangón indult, míg a lányoknál 200 és 800 gyorson ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna a köztes gyors számban, 400-on ment a triplázásért.

Milák a második legjobb idővel jutott a pénteki döntőbe, ahol aztán esélyeshez méltóan kezdett, és 50 méter után az élre állva magabiztosan győzött,

harmadik ifjúsági olimpiai aranyát nyerve.

Milák 1:54,89-cel, kereken egy másodperccel a második ukrán Gyenisz Keszil előtt csapott célba ,a harmadik az olasz Federico Burdisso lett.

Késely Ajna 400 gyorson folyamatosan növelte előnyét, és lényegében rajt-cél győzelmet aratott. Féltávnál már több mint fél másodperccel vezetett a többiekhez képest, a hajrájával pedig még jobban elhúzott, és végül több mint 3 másodperccel nyert a második helyen célba érő argentin Delfina Narella Pignatello előtt. A bronzérmet az osztrák Marlene Kahler szerzete meg.

Késely 4:07,14-gyel nyerte harmadik ijfúsági olimpiai aranyát.

Pénteken korábban a kajakos Rendessy Eszter is ifi olimpiai aranyat nyert, hármójuk teljesítményével már 11 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremnél jár Buenos Airesben a magyar csapat, ezzel Oroszország mögött második az éremtáblázaton.

Borító- és címlapkép: Késely Ajna a 800 gyorson szerzett ifjúsági olimpiai aranyával Buenos Airesben / Buda Mendes, Getty Images Hungary

Rovatok