Index Vakbarát Hírportál

Hosszú Katinka: Az uszodában robot akarok lenni

2019. április 2., kedd 11:25

Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is megverte 200 pillangón Hosszú Katinkát a március utolsó hetében, Debrecenben rendezett országos bajnokságon, az eredmény pedig meglepte a számban háromszoros vb-bronzérmes és kétszeres Európa-bajnok Hosszút is.

Mérges voltam magamra – az a legrosszabb, hogy nincs mód a javításra, nem tudom megmutatni, hogy tényleg jó vagyok pillangón. Lehetek én gyorsabb bárkinél később a versenyeken, abból világbajnoki érem már nem lesz

mondta a múlt szerdai döntő kapcsán a Nemzeti Sportnak az úszó, aki azért gyorsan túltette magát a 200 pillangó okozta sokkon, és végül négy arannyal (200 gyors, 100 pillangó, 200 és 400 vegyes), egy ezüsttel (200 hát) és két bronzzal (400 gyors és 200 pillangó) zárta az országos bajnokságot.

Ezután hétfőn már Helsinkiben szerepelt, négy számot vállalt a Nordic Swim Tour első állomásán, ebből hármat (800 gyors, 200 hát, 200 vegyes) meg is nyert, 200 gyorson pedig harmadik lett.

Ezzel visszatért az általa preferált robotmentalitáshoz, vagyis ahhoz, hogy az uszodában, ha csak lehet, hibátlan teljesítményt hoz. Erről szintén az ob kapcsán beszélt a sportújságnak, elárulva, hogy

a hétköznapokban nekem is vannak nehézségeim, egyéb teendőim, ott nem vagyok robot, de az uszodában, amikor hozni kell az eredményeket, továbbra is robot akarok lenni! Legalábbis törekszem rá, hogy az legyek: utálom, amikor egy elszalasztott lehetőség után bosszankodni kell, pláne, amikor apróságokon múlik a siker. Mert ez a kétszáz pillangó azon múlt, hogy nem figyeltem arra, hogy túl sokat vállalok, hogy nem pihenek eleget.

Hozzátette, hogy ettől is csak tapasztaltabb versenyző lett, mert örökre megjegyezte, hogy nem szabad elbíznia magát, a rajtkövön ugyanis semmit sem számít, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok vagy éppen világcsúcstartó.

Rovatok