Index Vakbarát Hírportál

Kenderesit a rendőrség hátsó kijáratán kellett kimenekíteni

2019. augusztus 1., csütörtök 15:54

Aránytalannak tartja az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba azt a médiafigyelmet, amely a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamásra irányult az elmúlt napokban.

A magyar úszót vasárnap egy szórakozóhelyről  vitték el ittas állapotban , miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után.  Kenderesi elismerte   ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Szerdán  az ügyészség úgy döntött, hogy pénzbüntetést indítványoz, a 720 ezer forintnak megfelelő összeget az úszó már ki is fizette. Kenderesi a korábbi információk szerint csütörtökön érkezik haza, és hétfőre hívta az úszószövetség elnöke meghallgatásra.

Sós Csaba a HírTV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, a dél-koreai fél véleményét nem, csak Kenderesi Tamás verzióját ismeri.

És ehhez képest szerinte aránytalan a médiaérdeklődés.

Kenderesit kihallgatása után gyakorlatilag a hátsó ajtón ki kellett menekíteni, mert rengeteg kamera és hatalmas tömeg várta a rendőrség épülete előtt.

Sós Csaba szerint ez az eset is rávilágít arra, hogy egy profi sportolónak miként kell viselkednie. "Egy biztos, itthonról nagyon komoly gondozásban részesült, ami több volt, mint megnyugtató. Ha hibázott, akkor azt tudomásul kell venni és annak lesz folytatása itthon is, de az már Wladár elnök úr hatáskörébe tartozik."

Sós kijelentette, hogy rendkívüli tehetségnek tartja Kenderesit, és ha Kvangdzsuban megúszta volna a legjobbját, akkor ezüstérmes lehetett volna. Továbbra is olimpiai és világbajnoki éremkre számít Kenderesiről, akiről azt mondta: "nekem ez a gyerek kell".

Rovatok