Index Vakbarát Hírportál

Milák: Borzasztóan fájt az újrakezdés

2019. augusztus 31., szombat 09:04

Augusztus huszonegyedikéig tartott a kvangdzsui világbajnokságon aranyérmes Milák Kristóf pihenése. A 200 pillangón világcsúccsal győztes versenyző belevágott a tokiói felkészülésbe. Az olimpián július 29-én lesz majd az a döntő, amit az egész ország várni fog.

A versenyző a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta: szeretné elérni azt, hogy ne tegyék fel neki ugyanazokat a kérdéseket minduntalan. Nem az a dolga, hogy a szája járjon.

Borzasztóan fájt neki az újrakezdés, de ez ilyen. Vissza kellett állnia a megszokott ritmusba. A budapesti világkupán október elején szeretne újra jól úszni.

Nem utálta meg a 200 pillangót "csak nincs kedvem azt úszni még egy darabig. Kicsit elegem van belőle, és nem érzem szükségét annak, hogy orrba-szájba ezt az úszásnemet gyakoroljam a következő hetekben, hónapokban."  Ezért inkább a gyorsra is készül.

A kapitány, Sós Csaba együtt nézte a 200 pillangó döntőjét a juniorok világbajnokságán Milákkal, ahol Luca Urlando is úszott. A 17 éves amerikai a felnőtt vb-re nem jutott ki, de júniusban 1:53,84-et tudott. A Duna Arénában 1:55,02-vel nyert a múlt héten.

"Úgy hiszem, Urlando Tokióban még nem lesz Kristóf valódi riválisa. Utána már igen" - hangzott Sós értékelése, akinek a jóslatai be szoktak jönni. Abban sem tévedett például, hogy Milák világcsúcsot úszik.

Rovatok