Index Vakbarát Hírportál

Cseh nem Hosszú, hanem Tusup csapatában úszik

2019. szeptember 2., hétfő 19:03 | aznap frissítve

Az októberben induló ISL nevű sorozatban nem Hosszú Katinka csapatában úszik Cseh László, mert az olaszoktól jobb ajánlatot kapott. Amikor elfogadta ezt, akkor még nem lehetett tudni, hogy Ilaria Cusinato is a csapattársa lesz, akinek a felkészülését az amerikai Shane Tusup vette át a napokban.

Cseh az SzPress hírszolgálatnak azt nyilatkozta: „Lehet, hogy egyszer majd meglepi a világot, de nem hinném, hogy erre már jövőre is sor kerülhet.”

Önmagáról azt mondta, hogy sok kisebb-nagyobb kudarc után elmondta már, hogy a fejében kell rendet teremteni, most viszont egészen más a helyzet. Arra a megállapításra jutott Plagányi Zsolt edzővel, hogy igazítani kell a felkészülésen, állítani egy kicsit a fókuszon.

Az ötödik olimpiám előtt állok, meggyőződésem, hogy Athén, Peking, London és Rio után ott leszek Tokióban is, és nem úgy fogok rajthoz állni, hogy megteszi egy bronzocska is.

A 33 éves Csehnek 200 pillangón a világcsúcstartó Milák Kristóf és a világranglistán a második legjobb idővel rendelkező Kenderesi Tamás az ellenfele itthon. 200 vegyesen a kvangdzsui vb-n az előfutamban pazarul úszott, az elődöntőben viszont már nem tudta megismételni ezt a teljesítményt.

Tokió abból a szempontból speciális lesz, hogy délelőtt lesznek a döntők. Cseh eddig mind a négy olimpiáján érmes volt.

Rovatok