Index Vakbarát Hírportál

Shane Tusup milliókat kereshet Szilágyi leigazolásával

2019. október 4., péntek 11:07 | aznap frissítve

Shane Tusup milliós nagyságrendű járandósághoz juthat, amennyiben az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliána az ő irányításával készül fel a következő világeseményre – erősítette meg a híreszteléseket Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a DIGI Sport híradójának.

A Magyar Úszó Szövetség javasolja, azt követően a Magyar Edzők Társasága és a Magyar Olimpiai Bizottság véleményezi, és végső soron az államtitkár asszony (vagyis Dr. Szabó Tünde – a szerk.) dönti el, hogy kinek és mekkora járandóságot ad

– részletezte a döntési folyamatot az elnök, ezzel tulajdonképpen cáfolva a Magyar Nemzet állításait, ami szerint Tusupnak korábbi felesége, Hosszú Katinka aláírására is szüksége van ahhoz, hogy hozzájuthasson a támogatáshoz.

A Magyar Nemzet arról írt, hogy mivel Tusupnak volt olimpiai bajnok tanítványa – egykori felesége, Hosszú Katinka – visszatérve Magyarországra jogosult lesz a Kiemelt edzői program keretében járó maximális, havi nettó egymillió forintos fizetésre, amennyiben van magyar válogatott versenyzője.

Szilágyi Liliána a hét elején jelentette be, hogy ő is Shane Tusup irányításával fog készülni a 2020-as tokiói olimpiára. Szilágyi a jelenlegi klubját, a Ferencvárost nem hagyja el, de jövőben várhatóan Olaszországban fog majd felkészülni. Szilágyi eddigi legjobb felnőtt eredményét három éve, a londoni Európa-bajnokságon érte el, akkor 200 pillangón ezüstérmes lett.

Rovatok