Index Vakbarát Hírportál

Másfél perccel javította meg a Balaton-átúszás rekordját Rasovszky Kristóf

2020. augusztus 1., szombat 15:05 | aznap frissítve

Rasovszky Kristóf új csúccsal nyerte az idei Balaton-átúszást: a Révfülöp és Balatonboglár közötti  5200 méteres távot a 23 éves világbajnok kereken 57 perc alatt teljesítette, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját döntötte meg, írja az MTI.

Ezért jöttünk, ez volt a cél. Az időjárás abszolút alkalmas volt a rekorddöntésre. Úgy néz ki, hogy az eredeti olimpiai években lehet itt pályacsúcsot úszni, de azért remélem, hogy nem négy év múlva adódik erre újabb alkalom

- nyilatkozta a csúcsdöntés után az úszó. Nem számított az 57 perces időre, a start előtt úgy gondolta, hogy 58 perc alá talán be tud majd menni. Végül másfél perccel úszott jobbat az előző rekordnál. 

A nőknél Olasz Anna ért be elsőként a célba, 1:01.37 órás idővel, nem sokkal maradt el a női rekordtól. "Az elején nagyon hullámos volt a víz, úgyhogy már az első kétezer méteren éreztük, hogy ez necces lesz. Az edzőm jött mellettünk kajakkal, s ő mutogatta, hogy jó tempót úszunk. Sajnálom, hogy nem sikerült, de majd jövőre".

Rovatok