Index Vakbarát Hírportál

A Pfizer/BioNTech ismét vakcinákat adományoznak a NOB-nak

2021. november 19., péntek 15:54

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) bejelentette, hogy a Pfizer és a BioNTech ismét vakcinákat adományoznak a 2022-es pekingi olimpia résztvevőinek. Legutóbb májusban, a tokiói olimpia kapcsán adott vakcinákat a készülőknek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) folytatják a közös munkát a nemzeti olimpiai bizottságokkal, hogy minél több sportoló és olimpiára utazó stábtag megkaphassa a koronavírus elleni védőoltásokat, mielőtt Kínába utaznak. A Pfizer és a BioNTech ismét vakcinákat adományoz a téli olimpián résztvevők számára. Májusban hasonló módon járt el a két gyógyszeripari cég.

Szeretnénk megköszönni a Pfizernek és a BioNTechnek az adományokat, ahogy közeledünk a 2022-es pekingi olimpiához. Nagymértékben megkönnyítik a munkánkat, hogy a játékok minden résztvevője biztonságban legyen

– nyilatkozta Thomas Bach, a NOB elnöke.

A 2022-es téli olimpián résztvevők számára kötelező lesz a teljes beoltottság ahhoz, hogy karantén nélkül utazhassanak Kínába. Az oltatlanok számára 21 napos karantént tesznek kötelezővé Pekingben. Az oltás az egyik kulcsa a biztonságos lebonyolításnak, ami a sportolók és a küldöttségek mellett a rendező ország lakosságát is védi. 

(Borítókép: Az emberek maszkot viselnek a 2022-es pekingi logók előtt februárban. Fotó: Lintao Zhang /  Getty Images) 

Rovatok