Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Liliána interjút adott, először szólalt meg a per óta

2022. szeptember 24., szombat 18:46

Nehéz pillanatokat él meg, de van egy nagyon erős közösség, amely támogatja – erről beszélt Szilágyi Liliána az RTL Fókusz című műsorában.

Az úszónő tavaly év végén beszélt arról, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán többek közt szexuálisan is bántalmazta őt gyermekkorában. Szilágyi Zoltán erre reagálva rágalmazás miatt a lánya ellen pert indított, amely egy hete kezdődött meg.

Szilágyi Liliána most arról beszélt a Fókusznak: azzal, hogy előállt a történetével, változást szeretne elérni, és az a célja, hogy a bántalmazottaknak legyen módjuk segítséget kérni. Elmondása szerint rengeteg bántalmazott embertől kapott levelet azóta, hogy tavaly decemberben nyilvánosságra hozta a történetét.

A tárgyalás során, amikor voltak gyengébb pillanataim, azt éreztem, hogy nem mint Szilágyi Liliána vagyok itt, aki az apjával szemben áll, hanem a bántalmazottakat képviselem, és a bántalmazóknak mondom el a történetemet. Ez nekem hatalmas erőt és nagyon nagy motivációt ad 

– mondta az úszónő a Fókusznak. Szilágyi Liliána elismerte, hogy sokszor vannak gyenge pillanatai, amikor dühös, szomorú, vagy elfárad, de a támogató közössége és a barátai mindig erőt adnak neki.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

Rovatok