Index Vakbarát Hírportál

Összeverekedett csapattársával a háromszoros olimpiai bajnok

2023. szeptember 5., kedd 19:40

Felszakadt a szemöldöke Adam Peaty háromszoros olimpiai bajnok brit úszónak, miután verekedésbe keveredett egy csapattársával egy angliai edzőtáborban.

A The Sun keddi beszámolója szerint az 50 és 100 méteres mellúszás világcsúcstartója azzal dühítette fel Luke Greenbanket, hogy hátba verte, és elsütött egy tréfát barátnőjéről, az ötkarikás aranyérmes Anna Hopkinról, akivel Peatyvel együtt nyert Tokióban a 4×100 méter mix vegyes váltók versenyében, míg a két férfi együtt nyert ezüstérmet 4×100 méter vegyesen.

A brit szövetség elismerte az összetűzést a loughboroughi edzőtáborban, amelyet „gyorsan és hatékonyan megoldottak az érintett sportolók és a jelen lévő stábtagok”. Peaty szemöldökét nem kellett összevarrni a képviselője által „kisebb veszekedésnek” titulált esetet követően.

A 28 esztendős Peaty mentális nehézségek miatt kihagyta idén a brit bajnokságot, majd a fukuokai vb-t is, mivel – ahogy fogalmazott – elfáradt, és nem élvezte az úszást. Célja, hogy eredményesen készüljön fel a jövő évi párizsi olimpiára.

Rovatok